Drömmer du om solenergi?

Vi gör verklighet av dina drömmar

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Vi hjälper dig med offert, projektering, montering och installation. Att boka ett kravlöst hembesök är en bra start och kostar inget.

Vi är på följande ort med omnejd och hjälper dig räkna på solenergi.

Passa på att boka ett kostnadsfritt hembesök för att se dina förutsättningar för solenergi.

Vi hjälper dig med en helhetslösning!

Solceller sänker dina elkostnader. Samtidigt värnar du om miljön och producerar miljövänlig, grön el. Du blir mindre beroende av stigande elpriser. Du höjer värdet på huset. Med vårt verktyg ”Solcellskalkylatorn” är det dessutom lätt att hitta den perfekta lösningen för ditt tak. Solpanelerna är i stort sett underhållsfria. Livslängden är lång och effektiviteten hög, även efter många år. Vi hjälper dig att ta fram en lösning utifrån dina förutsättningar med hänsyn till ditt tak, val av solpaneler, växelriktare, montagesystem och full installation. Tryggt och smidigt – då vi hjälper alla våra kunder genom hela processen.

Monterat och klart!

Med EnergiSpar Jämtland får du solpaneler monterade och allt klart inklusive de produkter, tjänster och garantier du behöver till fast pris.

Vi samarbetar med en av landets snabbast växande grossister inom Solel – Solelgrossisten. Det ger oss helt unika möjligheter att förse Jämtland med den modernaste och mest ekonomiska teknik som går att uppbringa.

Räkna på vad solpaneler skulle kosta på ditt tak?

Besök Solcellskalkylatorn för att få en mer exakt uträkning av vad solpaneler skulle kosta på ditt tak.

 

 

Gå till solcellskalkylatorn

Vi hjälper dig hela vägen från start till mål

Varför solenergi?

Här är några av dom fördelar med solenergi.

Miljö

Ni gör en stor insats för miljön. Solenergi är en helt förnyelsebar energikälla som egentligen aldrig kan ta slut samtidigt som den har en extremt liten påverkan på vår miljö.

Elpriser

Ni kan helt bortse från om elpriserna går upp. När ni producerar er egen el med hjälp av er anläggning så påverkas ni inte av elpriserna. Solen kommer alltid att vara gratis!

Underhållsfritt

Solpaneler behöver nästintill inget underhåll. Med EnergiSpars effektgaranti på upp till 30 år så kan ni vara säker på att era solceller kommer att producera år efter år.

Värdeökning

En solcellsanläggning är en investering och därmed en värdeökning för er fastighet. Undersökningar har visat att fastigheter med solceller säljs ofta för ett högre marknadspris.

Pay-off tid

En vanligt solcellsanläggning har en snitt återbetalningstid på 8-12 år. Det gör att ni efter några år har betalt er anläggning med besparingarna som ni gjort genom att använda er utav energi från solen

Grön teknik

Du får som privatperson 15% i grönt avdrag på din solcellsinstallation. Du slipper ansöka om bidraget, beloppet dras av direkt på fakturan och du betalar bara 85% av installationskostnaden .

Skatteavdrag för grön teknik

Skattereduktionen för grön teknik är högst 50 000 kr per person och år. Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du har gjort.

Skatterreduktion för grön teknik ges för:

  1. Installation av nätanslutet solcellssystem.
    Skattereduktion ges med 15 procent av kostnaden för arbete och material.
  2. Installation av system för lagring av egenproducerad elenergi.
    Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material.
  3. Installation av laddningspunkt till elfordon.
    Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material.

Så här funkar solel

En kort förklaring om grunderna med solel för dig som privatperson. Vill du veta mer så kontakta gärna oss för vidare frågor.

FAQ

Vanliga frågor och svar

Ett solcellssystem består av själva solpanelerna, montageutrustning, samt växelriktare och kablage som krävs för att koppla in anläggningen på husets elsystem. De flesta villatak är tillräckligt stora för att producera en betydande mängd av ett vanligt hushålls årsförbrukning av el. Exempelvis kräver ett solcellssystem på 5 kW en yta på ca 25 m2. En sådan anläggning i sydläge kan producera uppemot 5000 kWh per år. En solpanel är ofta av standardmåtten 1,8 x 1,05 meter, vilket gör att det ibland kan vara en utmaning att pussla ihop dem på taket om man t.ex. har skorstenar, takfönster eller utbyggnader.

Priserna på solceller har gått ner kraftigt de senaste åren som en följd av den ökande volym solceller som producerats runt om i världen. En anläggning varierar en del i pris beroende på hur stort systemet är.Generellt ligger en vanlig anläggning till en villa på ca 100-150 000 kronor och den återbetalar sig på ca 10 år. Testa vår solcellskalkylator för att se vad det skulle kosta dig. För närmare pris och offert så räknar vår säljavdelning gladeligen på det.

I dagsläget är det mest lönsamt att använda elen som solcellerna producerar själv om man jämför med att mata ut el på nätet. Vid användning av elen själv är beräkningen enkel, då förbrukad el kan multipliceras med priset per kilowattimme.

Exempelvis:

Ett 3000 W system med produktion på 1000 kWh/kW ger en produktion på 3 x 1000 = 3000 kWh. Med ett elpris på 1,2 kronor per kilowattimme motsvarar detta en besparing på 3000 x 1,2 = 3600 kronor.

Om elen inte används utan matas ut på elnätet är nätägaren i dagsläget skyldig att köpa den el som matas ut till elbörsen Nord Pools spotpris. Priset beror på utbud och efterfråga, men värdet på en kWh blir ungefär detsamma när du köper och säljer tack vare skattereduktionen på 60 öre per såld kWh. Dessutom betalar nätägaren ut så kallad ”nätnytta” på cirka 5 öre per kWh för överskottselen.

Produktionen i anläggningen beror på storleken på takytan, väderstreck och lutning. I optimalt läge: 35 graders lutning i söder så får man ut då omkring 10 000 kWh på en anläggning som har en kapacitet om 10 kW i installerad effekt. Detta i och med att vi har ett genomsnitt på ca 1000 soltimmar per år på de flesta platserna i landet.

Hur mycket el man får ut från systemet beror på en rad faktorer och därför kan ett klart och tydligt svar sällan ges. Generellt omvandlas mellan 17-20 % av den inkommande solenergin till el. Vanligtvis anges hur mycket el, alltså antal kWh, som produceras per installerad kW. Detta tal brukar ligga mellan 800 – 1100 kWh/kW, framförallt beroende på den årliga solinstrålningen samt riktning och lutning på panelerna. Övriga faktorer som påverkar produktionen är skuggning, temperatur, snötäckning, nedsmutsning etc.

Solfångare omvandlar solens energi till varmvatten medan solceller omvandlar energin till el. Vi på Svea Solar har valt att inrikta oss endast på solceller. En stor fördel med solceller är att den kan kombineras med andra energikällor, såsom bergvärme. Liknande lösningar är svårare med solfångare.

Solfångare omvandlar solens energi till varmvatten medan solceller omvandlar energin till el. Vi på Svea Solar har valt att inrikta oss endast på solceller. En stor fördel med solceller är att den kan kombineras med andra energikällor, såsom bergvärme. Liknande lösningar är svårare med solfångare.

Detta är en fråga som är viktig för oss på EnergiSpar Jämtland och som vi ser är avgörande för en sund solcellsmarknad i Sverige. Svaret är nej, vem som helst får inte installera solceller. Så fort som en solpanel träffas av solljus börjar den producera el. När solpanelerna sedan kopplas samman uppstår höga spänningar som är farliga att jobba med utan rätt utbildning. Därför måste solcellsanläggningar i Sverige installeras av utbildad personal och av ett företag som har en elbehörighet. Detta är något som många av dagens installatörer inte har, vilket gör att deras installationer inte täcks av försäkringar och dem alltså inte är installerade på ett korrekt sätt. Alla företag som installerar solceller måste ha ett egenkontrollprogram anmält hos Elsäkerhetsverket. Detta kan du som kund kolla upp genom att gå in på Elsäkerhetsverket och klicka på ”Kolla elföretaget”.